onsdag 28 oktober 2009

förvirrad tjej 90

Lystring, tro det eller ej! Idag har Anna Maria Elisabet Forslöw fått byta blöja för första gången i hennes världshistoria.

Det hela började när barnen satt och spiste bröd vid borden, Tor säger då: Anna du och Fröjdis ska skifta blöjor idag! (observera min arbetskollegas namn) Haha

VA??? :O Jag??? Okej, men då måste du nog visa hur man gör!

Jag tror faktiskt att Tor missade vad jag sa och så var det bara in till blöjbordet med en unge. Jag förstod faktiskt helt själv hur man skulle lägga barnet, men hur fan gör man sen?

På barnehagen är det två stycken bytar platser bredvid varandra, så Fröjdis intog genast en och började flitigt byta. Frågan är om Tor menade att jag skulle iaktta henne och sedan ta efter, eller hur det hela var tänkt greppade jag inte riktigt. För att titta på henne och byta samtidigt själv var inget som riktigt fungerade.

Aja, det kan väl inte vara så svårt tänkte jag, men i själva verket var jag totalt förvirrad. Hmm, man kanske i alla fall ska börja med att ta av strumpbyxorna och knäppa upp bodyn! ”Bra tänkt Anna”. Där under fanns problemet som väntat.. Blöjan. Nästa steg? Hur får man av den? Jag upptäckte att det fanns olika modeller av blöjor, antingen gick de att knäppa upp där framme eller så var modellen som ett par trosor/kallingar som man alltså bara drar av. (Har faktiskt sett detta på Pampers tv-reklam men inte fan visar de hur man byter en blöja i reklamen, för den innehåller bara när man lite klitchigt drar upp blöjan för en perfekt passform)

Men men, innerst inne visste jag ju att det var under blöjan hemskheten fanns. Jag visste ju inte om man skulle bli överraskad av något brunt.. Som tur var så var ”första” blöjan bara våt (ner kissad) pjuuuw! Ps. Har en fråga till dig Lillen: Ska man blöta servetten när man torkar med den eller gäller det bara när det är bajs???? HAHA Ds. För jag blötte den nämligen inte..

Sen tog jag fram en ny blöja, och skulle sätta på den. Tror ni inte att jag sätter den åt fel håll också :S kollar lite generat åt Fröjdis håll och sliter fort som fan av den för att sätta den korrekt (hoppas ingen såg). Det roligaste när man byter blöja är nog ungens beteende haha. Den ha en spegel över sig som de kollar i, gör fula grimaser och asgarvar samtidigt som jag är i chock för att jag inte vet vad jag ska ta mig till.

Färdig med första, Tor kommer in: Bara tio kvar då!!!

Vilket skämt, men jag lovar att jag blev bättre för varje gång. Det är också lite roligt när man tänker sig föräldrarna då de får hem sina barn och blöjorna sitter helt åt helvette haha. / Dagisfröken-Anna

1 kommentar:

  1. Alltid blöta den! Fråga Fröjdis annars? haha

    SvaraRadera